Cristian Tudor Popescu a respins dur acuzatiile lui Sebastian Ghita, care spusese in urma cu doua zile ca ziaristul ar fi primit bani negri ascunsi intr-o carte de la Sorin Ovidiu Vintu si ca ar fi colaborat cu servicii secrete straine.

Cristian Tudor PopescuFoto: Agerpres

"N-am avut niciodată vreo legătură cu S.O. Vântu. Am avut un contract de colaborare, cât se poate de legal și oficial cu postul Realitatea TV, încheiat cu domnii Sergiu Toader și Sorin Enache, pentru emisiunea Cap și Pajură, realizată împreună cu Emil Hurezeanu, din anul 2005, până, cu întreruperi, în mai 2009, când am rupt unilateral acest contract... Nu pot decât să-i recomand să pună mâna și să scrie denunțuri oficiale în legătură cu tot ce-a spus și va mai spune despre subsemnatul și să le depună la Parchetul General, DNA, Parchetul Militar, la SRI, SIE, CSAT și unde mai consideră potrivit, căci sunt chestiuni grave, de siguranță națională, pe care o amenință malformatorul României. Poate va avea ceva mai multe dovezi de adus decât zero, ca în cazul autodenunțului său sinucigaș vizând aruncarea în aer a procurorului-șef DNA", a scris CT Popescu intr-un articol pe Republica.ro.

El a caracterizat acuzatiile deputatului Sebastian Ghita drept "o colecție de vibrații ale aerului de toamnă, marca S. Ghiță. La câte dovezi și câtă noimă au zicerile sale, putea să spună liniștit că primeam lingouri de aur sud-african de la Vântu, ascunse în cărți în format electronic și că, pe lângă turnător la servicii străine, fac turnătorie și la Combinatul Siderurgic din Galați".

CT Popescu si-a incheiat articolul cu formularea "Există asistență psihiatrică și în penitenciar".