Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, acuza existenta unor "campanii platite de hartuire si de decredibilizare a DNA". Potrivit sefei DNA, atacurile din ultima perioada, precum acuzatiile de plagiat a lucrarii sale de doctorat, "sunt sustinute cu bani multi".

Laura Codruta KovesiFoto: Agerpres/AP

"Sunt atacuri foarte agresive in ultima perioada de timp asupra DNA din partea persoanelor pe care le cercetam. Aceste atacuri sunt pentru a intimida procurorii dar este si o campanie agresiva pentru ca s-au platit sume de bani si comisioane de succes pentru decredibilizarea DNA. Sunt campanii de hartuire a procurorilor DNA. Atacurile facute in ultima vreme de inculpatii din dosare indica acest lucru", a declarat Kovesi.

"In niciun caz nu ne intimideaza, dar scopul urmarit este decredibilzarea DNA. Sunt convinsa ca atacurile din ultima vreme, sustinute cu bani multi, au acest scop", a precizat sefa DNA.

Kovesi a fost intrebata despre declaratiile facute recent de fostul premier Victor Ponta, apotrivit carora s-a intalnit cu Kovesi in anul 2011 la o crama care ii apartinea lui Sebastian Ghita.

Amintim ca Sebastian Ghita a depus un autodenunt la Parchetul General in care sustine ca el, alaturi de mai multi demnitari ai statului, a participat in anul 2012 la masluirea raportului comisiei tehnice care a analizat teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi. Ulterior depunerii sesizarii, Ghita a precizat ca ar fi incalcat legea pentru ca era prieten cu actualul procuror sef al DNA.