Traian Basescu a ajuns, miercuri, la instanta suprema, citat intr-un dosar in care in anul 2007 a fost reclamat de o persoana ca nu si-a tinut promisiunea de a demisiona; fostul sef de stat si-a enumerat dosarele, spunand ca "sa acuzi un fost presedinte de spalare de bani e jignitor", transmite Mediafax.

Traian BasescuFoto: Hotnews

"Deschideri au fost multe. La acesta cu Serb a cerut procurorul general Nitu sa fie deschis dosarul, s-a deschis. Procurorii de la Parchetul General au dat din nou inchidere si domnul Serb a atacat NUP-ul dat de procurori. Mai este dosarul Mihaileanu care a fost redeschis desi fusese inchis de aceeasi institutie. Cred ca domnul Nitu a facut un abuz, dar asta e viata. Mai este cel cu doamna Firea in care nu mi s-a facut comunicare daca mai sunt inculpat sau nu. Inca un dosar in care sunt acuzat de spalare de bani, asta e cel mai umilitor dosar. Sa acuzi un presedinte de spalare de bani dupa ce si-a terminat mandatul este ceva jignitor. Despre dosarul fiicei mele, din cate stiu, acea celebra instigare e absolut jenanta si fabricata de procurorul de caz", a declarat Traian Basescu la instanta suprema.

Instanta trebuie sa decida daca va relua cercetarile in cauza in care in anul 2007 Traian Basescu a fost reclamat de o persoana ca nu si-a tinut promisiunea de a demisiona, asa cum afirmase.