Vremea va fi rece pentru aceasta data, chiar deosebit de rece in vestul, centrul, nordul si nord-estul teritoriului, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, citata de Mediafax.

Miercuri

In tara, cerul va fi temporar noros. Va ploua in regiunile vestice, nordice si centrale, unde punctiform se vor depasi 15...20 l/mp. iar pe arii restranse si in restul teritoriului.

In zona de munte vor predomina ninsorile, iar precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare ar putea sa mai apara trecator si in Dealurile de Vest, Maramures, nordul Moldovei, precum si in nordul si estul Transilvaniei.

Vantul va avea intensificari in cea mai mare parte a tarii, indeosebi in prima parte a intervalului si va avea viteze mai mari in regiunile sud-vestice si la munte, cu precadere la altitudinile mari, unde la rafala se vor depasi 60...70 km/h.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 7 si 17 grade, iar cele minime se vor situa intre -3 grade in depresiuni si 11 grade in nordul litoralului. Noaptea, vor fi conditii de bruma pe arii restranse, indeosebi in nordul si centrul teritoriului.

In Bucuresti, vremea va fi rece pentru aceasta data. Cerul va fi variabil, cu unele innorari, dar conditiile de ploaie vor fi reduse. Vantul va prezenta intensificari temporare ziua, apoi va slabi treptat in intensitate. Temperatura maxima va fi de 17...18 grade, iar minima se va situa in jurul valorii de 5 grade.

Joi

Vremea se va mentine rece pentru aceasta data in cea mai mare partea tarii. In vest, centru si nord vor fi innorari si ploi, iar la munte, in special la altitudini mai mari, se vor semnala predominant ninsori. Pe arii restranse, cu precadere in nord-vestul tarii si in zona Muntilor Apuseni, cantitatile de apa pot fi mai insemnate.

In restul teritoriului, cerul va fi variabil cu innorari trecatoare si doar izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurta durata. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte, iar in cursul zilei, temporar si in celelalte regiuni.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 10 si 16 grade, iar cele minime se vor situa intre -3 grade in depresiuni si 10 grade pe litoral. Izolat, se va produce bruma.