Mircea Basescu, fratele lui Traian Basescu, a depus o cerere de eliberare conditionata, la Judecatoria Medgidia, la aproximativ trei luni dupa condamnare, solicitarea urmand sa fie judecata pe data de 13 octombrie, transmite Mediafax.

Mircea Basescu (foto arhiva)Foto: Agerpres

Condamnat, in luna iunie a acestui an, la patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, Mircea Basescu a depus, prin avocatii sai, o cerere de liberare conditionata.

Conform legii, el intruneste conditiile pentru eliberare conditionata - are peste 60 de ani, deci executa doar o treime din pedeapsa, iar timp de 12 luni s-a aflat in arest preventiv sau la domiciliu.

Solicitarea se va judeca pe 13 octombrie, la Judecatoria Medgidia, dar decizia magistratilor va putea fi atacata la Tribunalul Constanta.

In data de 16 iunie Curtea de Apel Constanta a mentinut verdictul dat de Tribunal de condamnare a lui Mircea Basescu la patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, in dosarul in care a fost acuzat ca a primit 600.000 de euro mita de la familia lui Sandu Anghel. Decizia Curtii de Apel a fost definitiva.