Guvernul ungar considera o urgenta inaintarea catre Parlament a propunerii sale de amendare a Constitutiei pentru a reflecta rezultatul referendumului privind cotele de imigranti impuse de Uniunea Europeana, a declarat Csaba Domotor, secretar de stat in Cabinetul premierului, potrivit MTI, citat de Mediafax.

Domotor a spus ca motivul pentru care este important sa se faca pasi in vederea schimbarii Constitutiei este ca "Bruxelllesul nu are nicio intentie" de a retrage cotele de imigranti stabilite.

El a insistat ca "pe baza referendumului de duminica, 98 la suta dintre persoane cred ca politicile Bruxellesului privind migratia trebuie schimbate".

Domotor a declarat ca este in interesul tuturor sa existe o Europa puternica care sa fie capabila sa isi protejeze comunitatile, cultura si interesele. In mod similar, exista un interes pentru o Uniune Europeana solida, a mai spus el.

"Dar va fi puternica doar daca este capabila sa retraga o propunere gresita care se afla in contradictie cu opinia oamenilor care locuiesc aici" , a declarat el pentru postul public de radio Kossuth.

La scurt timp dupa anuntarea rezultatului referendumului din Ungaria, premierul Viktor Orban a anuntat ca va inainta Parlamentului o propunere de amendament constitutional.

Orban a spus atunci ca a doua sarcina urgenta care trebuie indeplinita este punerea in aplicare la Bruxelles a rezultatului referendumului.

Intrebarea este simpla, a spus Orban. "Poate Bruxellesul, comunitatea democratica a statelor europene, sa isi impuna vointa intr-un stat membru in care peste 90 la suta din participantii la vot resping acea vointa?". El a promis ca va face totul pentru a se asigura ca acest lucru sa nu se va intampla.