Inspectoratul Teritorial de Munca Vaslui a inceput, marti, o ancheta in cazul vanzatoarei de 43 de ani, care a murit in urma exploziei unei rasnite de cafea, pentru a se stabili daca a fost un accident de munca, primele verificari aratand ca nu era angajata, transmite News.ro.

Cazul vanzatoarei in varsta de 43 de ani, din municipiul Vaslui, care, luni seara, a murit in urma exploziei unei rasnite de cafea in timp ce se afla la tejgheaua magazinului in care lucra, a ajuns in atentia Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Vaslui, care a declansat o ancheta in acest caz.

Inspectorii institutiei urmeaza sa stabileasca, in baza documentelor si a probelor ce vor fi ridicate din incinta magazinului, daca incidentul poate fi incadrat la accident de munca.

Pentru aceasta, sustin reprezentantii ITM, femeia trebuia sa aiba un contract individual de munca, document care, la o prima verificare in baza de date, nu exista.

Inspectorul sef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase a precizat ca inspectorii de munca vor verifica sub ce forma functiona unitatea in care a avut loc incidentul soldat cu moartea vanzatoarei si ranirea unei cliente aflata in magazin la momentul exploziei.

In cazul in care era o intreprindere individuala sau asociatie familiala, legal nu era obligatoriu ca femeia sa aiba contract individual de munca.

Incidentul s-a intamplat luni dupa-amiaza, intr-un magazin din cartierul 13 Decembrie din municipiul Vaslui. O rasnita de cafea a explodat, iar suflul deflagratiei a spart geamurile magazinului, vecinii care au auzit zgomotul fiind cei care au sunat la numarul unic de urgenta 112.

Vanzatoarea a suferit rani grave, potrivit medicilor de la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui, si a decedat la scurt timp dupa ce a fost transportata la unitatea medicala.

"Pacienta avea ambele membre superioare amputate, cu evisceratie si fata plina de plagi. Din pacate, toate aceste leziuni au condus la decesul femeii, chiar daca medicii au depus eforturi pentru a o salva", a declarat, luni, pentru News.ro managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Clienta ranita este in stare stabila.

Femeia de 43 de ani care a murit era mama a doi copii, de 5 si 15 ani, sotul fiind plecat la munca in strainatate.