O femeie din municipiul Vaslui, vanzatoare la un magazin alimentar, a murit, luni seara, la Spitalul Judetean de Urgenta, unde fusese transportata cu rani grave, dupa ce aparatul de cafea din incinta magazinului i-a explodat in fata, anunta Agerpres. In explozie a fost ranita si o clienta din magazin, care a fost transportata cu multiple plagi taiate la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui.

"Explozia a fost atat de puternica, incat femeii i-au fost smulse parti din corp. Prezenta rani taiate grave la nivelul bratelor, toracelui si abdomenului, cu exteriorizare de intestine. A fost transportata la spital, cu prognostic rezervat, unde a si decedat. Cealalta victima este stabila", a declarat medicul Dan Ungureanu, din cadrul Serviciului de Ambulanta Judetean Vaslui.

Femeia avea magazinul in curtea locuintei. Ea are doi copii, in varsta de 5 ani, respectiv 15 ani, iar sotul sau este plecat la lucru in strainatate.

Vecinii femeii, care au apleat numarul de urgenta 112, sustin ca ambulanta a venit foarte tarziu, dupa ce operatorul cu care au intrat in legatura a pus foarte multe intrebari la telefon si a trimis cu intarziere o salvare.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii Situatii de urgenta au declarat ca explozia nu a fost urmata de incendiu.

Politistii au demarat o ancheta pentru a stabili cu exactitate circumstantele in care s-a produs accidentul.