Presedintele Klaus Iohannis a avertizat luni ca, daca Romania nu reuseste sa ramana competitiva, va cadea la nivelul de simplu consumator iar "productia profitabila" se va muta in alte regiuni europene sau ale lumii.

"Una din temele recurente la intalnirile Consiliului European este competitivitatea Uniunii Europene. Noi, daca nu reusim sa ramanem competitivi o sa cadem la nivelul de consumator si productia profitabila va fi in alta parte", a spus Iohannis, care a vizitat Centrul de Terapii Genice si Celulare in Tratamentul cancerului (OncoGen) din Timisoara, Spitalul Clinic de Urgenta "Pius Branzeu".

Acesta a precizat ca astfel de centre ii dau speranta ca "putem fi in zona in care se inoveaza, o zona care creste clar competitivitatea Romaniei".

"Avem tot interesul ca societate sa dam toata atentia unor astfel de initiative", a adaugat presedintele, inainte de a adauga:

Aceasta vizita imi "confirma ca Timisoara nu e doar locul unde a inceput Revolutia din decembrie, al unui cvartet performant universitar, ci e in continuare un oras al inovarii, unde competitivitate se scrie cu C".