Noul an universitar vine cu schimbari in conducerea institutiilor din cadrul Academiei Nationale de Informatii "Mihai Viteazul". Profesorul universitar Adrian Ivan este noul coordonator al activitatii Scolii Doctorale, in timp ce conferentiarul Iulian Fota, fost consilier prezidential pe probleme de securitate a lui Traian Basescu, este noul director al Colegiului National de Informatii.

Iulian Fota / Adrian IvanFoto: Colaj / Sursa foto - animv.ro

Adrian Ivan a absolvit Facultatea de Istorie si Filosofie din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, detine diploma de studii avansate in Istorie Contemporana si Relatii Internationale, efectuate in cadrul aceleiasi facultati, precum si o diploma de studii avansate in domeniul studii europene, eliberata de Institutul European al Universitatii din Geneva, Elvetia. Domeniile de cercetare si expertiza sunt relatii internationale si studii de securitate, minoritati nationale si etnice in relatiile internationale, analiza politicilor de securitate si guvernanta europeana si internationala.

Iulian Fota este absolvent al studiilor de licenta din cadrul Institutului roman de constructii civile si industriale si al studiilor de master din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative, specializarea Relatii internationale. In prezent, este conferentiar universitar la Academia Nationala de Informatii "Mihai Viteazul". A fost consilier prezidential pentru securitate nationala, director al Colegiului National de Aparare, consilier in cadrul Departamentului pentru integrare euro-atlantica si politica de aparare, din Ministerul Apararii Nationale.