Palatul Cotroceni a fost iluminat in roz, sambata seara, pentru a marca Ziua internationala de lupta impotriva cancerului la san, presedintele Klaus Iohannis spunand, pe pagina sa de Facebook, ca avem datoria cu totii de a face tot ce tine de noi pentru a le sprijini in batalia pentru viata pe femeile diagnosticate cu aceasta boala.

Palatul Cotroceni, iluminat in rozFoto: Facebook - Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a scris, pe Facebook, ca, anual, peste 6.000 de noi cazuri de cancer la san sunt inregistrate in tara noastra, scrie News.ro.

"Aceasta boala necrutatoare inseamna o lupta grea, traumatizanta, pe care femeile afectate nu o pot duce singure. Cu totii avem datoria de a face tot ce tine de noi pentru a le sprijini in aceasta batalie pentru viata", spune presedintele.

El a mentionat ca, pentru a marca Ziua internationala de lupta impotriva cancerului la san, Administratia Prezidentiala a iluminat in roz Palatul Cotroceni, alaturandu-se astfel campaniei de constientizare asupra acestei boli, cu scopul de a intari si mai mult importanta preventiei si a educatiei pentru sanatate.

Sambata seara, a fost iluminat in roz si Muzeul National de Arta al Romaniei.