In Bucuresti a fost consemnata o crestere a solicitarilor pentru asistenta medicala de urgenta, motiv pentru care a fost suplimentat numarul echipajelor de ambulanta, informeaza printr-un comunicat, Ministerul Sanatatii si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.

Serviciul de AmbulantaFoto: AGERPRES

Masurile de suplimentare au fost dispuse atat la Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov (SABIF) cat si la SMURD.

La SABIF numarul solicitarilor a inregistrat vineri, 30 septembrie, o crestere de 36 - 38 la suta. Daca in mod normal, in 24 de ore se inregistreaza, in medie intre 1000 si 1200 de solicitari, in ultimele 24 de ore au fost inregistrare peste 1.600 de solicitari.

Pentru a face fata numarului de solicitari, la Serviciul de Ambulanta au lucrat suplimentar in cursul zilei de vineri 8 echipaje de tip B si C, iar in noaptea de vineri spre sambata au lucrat suplimentar 16 echipaje de tip B si C.

Doua echipaje au fost aduse de la Arges si unul din Prahova.

SMURD a lucrat, de asemenea, cu echipaje suplimentare pentru a face fata cresterii numarului de solicitari. Din judetul Teleorman au fost aduse doua echipaje de prim-ajutor, iar la Bucuresti a mai fost operationalizat un echipaj.

Aceste masuri vor fi mentinute cat timp este necesar astfel incat asistenta medicala de urgent acordata populatiei sa nu aiba de suferit, afirma sursa citata.

Serviciul de ambulanta a fost in centrul a doua scandaluri saptamana aceasta, primul in cazul mortii actorului si cantaretului Ioan Gyuri Pascu, ce a dus la sanctionarea unui medic de ambulanta si la o investigatie a politiei.

De asemenea, ministrul de Interne, Dragos Tudorache, a declarat ca i-a cerut un raport lui Raed Arafat privind transporturile medicale catre strainatate, dupa ce tolo.ro a scris ca persoane influente ar fi fost transportate cu ambulante publice in strainatate desi nu erau urgente.