Deputatul Sebastian Ghita a fost chemat joi de procurorii Parchetului General pentru a aduce probe care sa sustina autodenuntul cu privire la o presupusa masluire a raportului referitor la lucrarea de doctorat a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, potrivit Agerpres. Ghit a a declarat, la sosire, ca procurorii Parchetului arata ca orice cetatean, "chiar si Laura Codruta Kovesi", poate fi investigat, informeaza Mediafax.

Sebastian GhitaFoto: Agerpres

Ora 11:53 Sebastian Ghita a plecat de la Parchetul General.

Potrivit unor surse judiciare, parlamentarul a fost chemat pentru a le indica procurorilor numele martorilor care sustin autodenuntul acestuia, cat si alte probe.

"Ma bucur ca Parchetul General ne arata tuturor cetatenilor ca chiar si Laura Codruta Kovesi, ca orice cetatean, poate fi investigata pentru ca mie si multora incepuse sa ni se para ca acei oameni sunt deasupra legii. Vedem ca Parchetul General are aceasta putere in Romania. Acest autodenunt a fost inregistrat si isi urmeaza calea legala, cum se intampla cu orice plangere. (...) Ceea ce incerc eu sa fac nu e impotriva Laurei Codruta Kovesi, de altfel aceasta plangere nu o vizeaza, e in legatura cu mine", a declarat deputatul Sebastian Ghita, la Parchetul General.

Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) nu a primit nicio sesizare in ceea ce priveste un posibil plagiat referitor la teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi, potrivit purtatorului de cuvant al Ministerului Educatiei.

"In ceea ce priveste suspiciunile de plagiat care pot exista in privinta doamnei Kovesi sau in privinta oricarei alte persoane, pozitia Ministerului Educatiei este foarte clara. Suspiciunile, pe de-o parte, trebuie argumentate si trebuie depuse sesizari legate de aceste suspiciuni. Am verificat astazi, nu a fost depusa nicio sesizare. Cu alte cuvinte, vorbim de zvonuri in spatiul public care pana acum nu au fost argumentate. (...) Oricine are suspiciuni cu referire la un plagiat trebuie sa depuna sesizare insotita de argumente", a declarat Mirabela Amarandei, purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei.