Trei batrani cu varste cuprinse intre 76 si 83 de ani, din localitatea bacauana Sascut, au fost gasiti morti, miercuri, in beciul unei locuinte, dupa ce, cel mai probabil, s-au intoxicat cu dioxid de carbon rezultat in urma fierberii vinului din butoaie, potrivit News.ro.

Cele trei persoane erau cazute in beciul locuintei a doua dintre victime, sot si sotie, din localitatea Sascut, judetul Bacau, iar in momentul in care au ajuns echipajele de salvare nu mai aveau semne vitale, potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau. "La fata locului, au fost trimise un echipaj SMURD si unul de pompieri de la Adjud, precum si doua ambulante. Cele trei victime au fost scoase din beci si s-au efectuat manevrele specifice de resuscitare, insa, fara niciun rezultat, fiind declarate decesele", a precizat, miercuri, purtatorul de cuvant al ISU Bacau, Andrei Grecu.

Din primele verificari, se pare ca batranii gasiti morti au intrat pe rand in pivnita pentru a se salva unul pe celalalt, insa, cel mai probabil, s-au intoxicat cu bioxid de carbon rezultat in urma fierberii vinului din butoaie. Cea care i-a gasit initial in beci a fost o ruda de-a sotilor, care fusese alertata de catre o vecina. Cadavrele celor trei batrani au fost preluate de Serviciul de Medicina Legala care va face necropsiile si va stabili de ce au murit.