Cyber Intelligence Europe, una din cele mai mari conferinte europene in materie de securitate cibernetica, continua cu a 4-a editie anuala, joi si vineri, la Hotelul Intercontinental din Bucuresti, informeaza un comunicat de presa.

Dupa doua editii desfasurate la Bruxelles, Cyber Intelligence Europe reuneste, pentru al doilea an consecutiv in Romania, companii, oficialitati precum si experti nationali si internationali, conferinta fiind organizata de think tankul Strategikon si compania internationala Intelligence-sec.

Conform sursei citate, peste 150 de experti in securitate si criminalitate cibernetica si reprezentanti ai guvernelor si ai institutiilor europene, vor aborda teme precum provocarile si riscurile curente in domeniul securitatii cibernetice, combaterea criminalitatii cibernetice, managementul crizelor si cooperarea internationala de profil.

"Securitatea cibernetica nu mai este ceva exotic, devine o realitate cotidiana cheie, un imperativ. Fie ca vorbim de alegerile din SUA, de date cheie pentru o companie multinationala sau un SRL sau de spargerea emailurilor unei persoane private, domeniul nu poate fi ignorat. Oricine poate sa ajunga victima a atacurilor cibernetice, de la guverne si corporatii, la infrastructura critica si cetateni, iar conferinta isi propune sa ofere solutii in acest sens", spune Radu Magdin, presedinte al conferintei si vicepresedinte Strategikon.

Strategikon este un think-tank international, infiintat la Bucuresti, a carui activitate se desfasoara in engleza.

Misiunea Strategikon este sa ofere strategii inovatoare pentru provocarile cheie cu care se confrunta factorii decizionali pe dimensiunile de Securitate Internationala, Afaceri Europene si Buna Guvernanta.

Intelligence-Sec, initiatorul global al conferintei Cyber Intelligence Europe, este o companie britanica integrata care organizeaza conferinte si expozitii pe ariile de interes din domeniul securitati, se mai spune in comunicat.