Curtea de Apel Pitesti a stabilit, miercuri, pentru data de 7 decembrie un nou termen in procesul privind casa din Sibiu pierduta de familia presedintelui Klaus Iohannis, transmite Agerpres.

Pana atunci, instanta se va pronunta pe 4 octombrie daca se impune o verificare de documente solicitate de una dintre parti.

Contestatia in anulare formulata de familia Iohannis impotriva deciziei instantei din noiembrie 2015, prin care cei doi soti au pierdut un imobil aflat in centrul Sibiului, se judeca la Curtea de Apel Pitesti, conform deciziei din 6 aprilie 2016 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Instanta suprema a admis, pe 6 aprilie, o cerere depusa de familia Iohannis, prin care s-a solicitat stramutarea procesului de la Curtea de Apel Brasov la o alta curte de apel din tara, decizia fiind definitiva.

Pe langa acest termen de miercuri in care s-a decis o amanare, joi se va judecata un nou termen in dosarul in care coproprietarul imobilului pierdut de familia Iohannis, Rodica Bastea, a cerut ca instanta sa constate nulitatea certificatului de mostenitor, socotit drept fals si anulat deja in justitie.

Un alt dosar al Rodicai Bastea, in care se va judeca practic aceeasi speta ca in cel de joi, are termen pe 20 octombrie.

Dosarul de la Curtea de Apel Pitesti in care miercuri s-a dat un nou termen este insa cel mai important dosar pentru familia Iohannis privind imobilul pierdut.

Dosarul in care se judeca contestatia in anulare - cale extraordinara de atac - este singurul in care instanta poate decide ca imobilul din centrul Sibiului sa se intoarca in proprietatea familiei Iohannis.