Premierul Dacian Ciolos a raspuns, marti seara, unui indemn care circula pe internet, denumit "2 euro ca sa participi la viralizarea anului. Acum!" si care presupune donarea a doi euro pentru Cumintenia pamantului si postarea printscreen-ului cu confirmarea de plata pe Facebook, scrie Mediafax.

"Ca sa priceapa toata lumea cum se face, dar si ca sa ne mobilizam, haideti sa postam toti printscreen cu SMS-ul. Deci, numarul este 8833.

In text trebuie sa scrieti "Brancusi" (fara ghilimele), este indemnul adresat de Vlad Petreanu celor care doresc sa doneze pentru "Cumintenia Pamantului".

Premierul Dacian Ciolos a postat o fotografie din care reiese ca marti seara a facut doua donatii a cate doi euro.

Ministrul Culturii, Corina Suteu, a anuntat marti ca aproape 50.000 de oameni au donat prin SMS in cadrul campaniei pentru achizitionarea "Cuminteniei Pamantului".

Campania de colecta nationala "Brancusi e al meu" are ca tinta strangerea sumei de 6 milioane de euro din donatii publice pana la sfarsitul lunii septembrie. Acestei sume i se adauga 5 milioane de euro alocati de Guvern, pentru ca opera lui Brancusi sa intre in proprietatea statului, dupa achizitionarea de la proprietarii sai actuali.

In prezent, "Cumintenia Pamantului" poate fi vazuta la Muzeul Bancii Nationale a Romaniei, de luni pana vineri, intre orele 10,00 - 18,00, cu ajutorul unei programari prealabile. Intrarea este gratuita, iar vizitatorii muzeului beneficiaza de un tur ghidat.