Guvernul urmeaza sa discute miercuri un proiect de hotarare pentru aprobarea Strategiei militare a Romaniei, scrie un comunicat de presa al Executivului. In sedinta de Guvern se va discuta si un proiect de hotarare privind aprobarea programului "Constructia de locuinte de serviciu".

Pe agenda sedintei se mai afla un proiect de hotarare privind modificarea si completarea anexei nr. 1 la Hotararea Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului "Prima casa".

Guvernul va analiza si un proiect de ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Legii energiei electrice si a gazelor naturale (Legea 123/2012) si un proiect de OUG care vizeaza modificarea articolului 890 din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii.

Guvernul ar urma sa adopte si un proiect de hotarare privind reglementarea unor masuri financiare temporare pentru stimularea gradului de absorbtie a fondurilor alocate pentru agricultura in cadrul schemelor de plati directe, a ajutoarelor exceptionale cu caracter temporar, a masurilor de piata si interventie in agricultura, a masurii de informare si promovare pentru produsele agricole pe piata interna si in tarile terte, a masurii de promovare a vinurilor, care se finanteaza din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA).

Un alt proiect de hotarare de pe agenda de miercuri a Guvernului vizeaza participarea Romaniei la expozitia internationala 2017 "Energia viitorului", Astana, Kazahstan.

Totodata, urmeaza sa mai fie aprobate numiri/eliberari de prefecti si/sau subprefecti.

Pe ordinea de zi, Executivul are si un memorandum privind instituirea registrului unic al transparentei intereselor (RUTI), potriviit surse citate.