Presedintele Klaus Iohannis i-a decorat, marti, la Palatul Cotroceni, pe sportivii romani medaliati la Jocurile Olimpice si Paralimpice din acest an, seful statului spunandu-le acestora ca este "necesara si urgenta o dezbatere ampla asupra sportului" si promitand ca va face "tot ceea ce imi sta in putere pentru a impulsiona reconstructia sportului romanesc". Seful statului a adaugat ca "Este necesar sa gandim un plan solid pentru viitorul sportului romanesc".

Klaus IohannisFoto: Agerpres

"Palmaresul Romaniei arata ca suntem capabili de performante remarcabile. Este necesara urgenta o dezbatere ampla asupra sportului. Este necesar sa gandim un plan solid pentru viitorul sportului romanesc", a afirmat seful statului, subliniind ca "A castiga medalii fara o strategie solida, asumata prin larg consens, este foarte greu".

Presedintele mai spune ca "Scoala ar trebui sa joace un rol fundamental in toata aceasta reconstructie. Aici este miza pe care trebuie sa o urmarim."

"Respectand efortul pe care il depuneti, va asigur ca voi face tot ceea ce imi sta in putere pentru a impulsiona reconstructia sportului romanesc", le-a promis Klaus Iohannis spotivilor, pe care i-a asigurat de "sprijinul sau neconditionat".

Ce le-a transmis Klaus Iohannis sportivilor veniti marti la Cotroceni:

Vi se cuvine mai mult decat o medalie. Meritati recunostinta intregii tari pentru efortul depus.

Am asteptat si rezultatele jocurilor paralimpice de la Rio si bine am facut. Faptul ca avem un medaliat si la aceasta competitie nu poate decat sa ne bucure.

Intregul lor paralimpic trebuie insa felicitat.

Romania are sportivi care merita mai mult decat un loc pe podium: ofera o lectie de viata, tarie de caracter.

Avem un potential enorm, care trebuie exploatat.

Lipseste un sportiv din acest lot de medaliati (halterofilul Gabriel Sincraian, medaliat cu bronz la Rio - n.red.), intrucat exista o suspiciune privind un test antidoping. Cand se va clarifica, il voi invita si pe el la Cotroceni, daca se va stabili ca nu poate fi acuzat de nimic si ramane cu medalia.

Cerem rezultate, dar uitam sa ne uitam la ceea ce se vede dincolo de micile ecrane, este nedrept ca tocmai sportivii care concureaza sa fie facuti responsabili.

Palmaresul Romaniei arata ca suntem capabili de performante remarcabile.

Este necesara si urgenta o dezbatere ampla asupra sportului.

Sa gandim impreuna un plan solid pentru viitorul sportului romanesc.

A castiga medalii fara o strategie solida, asumata prin larg consens, este foarte greu.

Scoala ar trebui sa joace un rol fundamental in toata aceasta reconstructie.

Aici este miza pe care trebuie sa o urmarim.

Respectand efortul pe care il depuneti, va asigur ca voi face tot ceea ce imi sta in putere pentru a impulsiona reconstructia sportului romanesc.

Va asigur de sprijinul meu neconditionat.

Va felicit si va multumesc.