Un cetatean afgan, care intentiona sa intre ilegal in Romania ascuns sub remorca unui autocamion incarcat cu calorifere, a fost depistat, luni seara, de politistii de frontiera constanteni de la Negru Voda, acesta fiind predat autoritatile de frontiera bulgare, informeaza Mediafax.

Potrivit Garzii de Coasta, luni seara, in jurul orei 19.30, in punctul de frontiera de la Negru Voda s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de intrare din tara un cetatean moldovean, in varsta de 35 de ani, care conducea un autocamion marca Mercedes cu semiremorca, incarcat cu calorifere.

La controlul specific, politistii de frontiera au descoperit un barbat ascuns sub platforma remorcii ansamblului auto, pe roata de rezerva. Acesta a declarat ca este cetatean afgan si ca nu detine documente de identitate. La randul lui, soferul camionului a declarat ca nu stia nimic despre prezenta barbatului.

In baza acordului romano - bulgar, cetateanul afgan fost predat autoritatilor de frontiera din Bulgaria, in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.