"Doneaza un cent pentru Rusia", un protest initiat pe Facebook, este programat marti, intre orele 17:00 si 17:30, la sediul Ambasadei Rusiei la Bucuresti, de pe Soseaua Kiseleff numarul 6, ca reactie la donatia modesta anuntata ieri de misiunea diplomatica a Rusiei pentru "Cumintenia pamantului".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Ambasadorul Rusiei a anuntat cu mandrie ca a donat 100 de euro pentru Cumintenia Pamantului. Consideram ca suntem jigniti, asa ca va invit sa returnam bacsisul in monede cat mai mic. Un cent ar fi suficient daca ne-am aduna suficienti. Oricum, ar fi bine sa nu ramanem datori, asa cum sunt rusii fata de noi cu niste zeci de tone de aur, daca ne oprim doar aici", indeamna organizatorii protestului.

Ambasada Rusiei la Bucuresti a anuntat luni o "contributie financiara modesta", de numai 100 de euro, pentru cumpararea de catre statul roman a sculpturii lui Constantin Brancusi "Cumintenia Pamantului", intr-un comunicat in care era postat si un videoclip de propaganda in care se afirma ca armatele Romaniei si URSS au luptat impreuna pentru independenta Europei.