Un singur pacient ranit in incendiul din Clubul Colectiv mai este internat in strainatate, zece merg in clinici din Belgia si Germania pentru recuperare sau tratament, a declarat pentru News.ro purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Valentin Popescu.

La aproape un an de la incendiul din Clubul Colectiv, un singur pacient mai este internat in strainatate, iar alti zece merg la tratament sau recuperare, potrivit Ministerului Sanatatii (MS).

"Este vorba despre un pacient internat in Belgia. Alti zece merg in clinci din Germania, in general la recuperare sau tratament", a spus Valentin Popescu, purtatorul de cuvant al MS.

Doctorii din strainatate vorbesc si despre unele interventii chirurgicale la care ar putea fi supusi unii dintre raniti.

"Medicii iau in calcul ca unii dintre raniti sa mai fie supusi unor interventii chirugicale", a adaugat Valentin Popescu.

In urma cu patru luni, un numar de 17 dintre cei 46 de raniti in incendiul din Colectiv transferati in strainatate mai erau inca in tratament in unitati sanitare din Belgia, Germania, Franta, Olanda si Marea Britanie, sapte fiind internati, restul in ambulatoriu, explicau, pe 18 mai, pentru News.ro, oficiali din Ministerul Sanatatii.

Potrivit datelor centralizate la Ministerul Sanatatii, 46 de tineri raniti in incendiul din Colectiv au fost transferati la clinici din strainatate, iar dintre acestia 11 au decedat.

In urma incendiului din 30 octombrie 2015 si-au pierdut viata 64 de persoane, intre care 27 in noaptea tragediei si 37 ulterior, in spitale din Bucuresti si din strainatate, printre acestia fiind fotografi, artisti, olimpici si studenti straini.