Agentia Nationala de Integritate a transmis luni Biroului permanent al Camerei Deputatilor o scrisoare in care solicita sa se ia act de vacantarea a trei posturi de deputat, in urma starii de incompatibilitate si declansarea procedurii disciplinare pentru alti doi parlamentari pentru conflict de interese, transmite Agerpres.

ANI arata in scrisoarea adresata Camerei ca pentru deputatii Victor Roman, Ion Moldovan si Florin Ionas Urcan au fost inaintate rapoarte in care "au fost retinute aspecte de incalcare a regimului juridic al incompatibilitatilor", rapoarte ce au ramas definitive prin decizii ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

"Avand in vedere prevederile legale incidente va rugam sa luati act de situatia de incetare a mandatelor si sa supuneti votului plenului Camerei adoptarea hotararilor prin care se vacanteaza locurile de deputat, ca urmare a faptului ca rapoartele de evaluare au ramas definitive prin decizii ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie", se arata in document.

ANI mai informeaza ca deputatii Florin Paslaru si Ion Calin au rapoarte de evaluare din care reiese ca acestia au incalcat regimul juridic al conflictelor de interese.

Pentru acestia solicita declansarea procedurii disciplinare, in conformitate cu Statutul parlamentarului care prevede ca in aceste cazuri se aplica sanctiuni de diminuare a indemnizatiei cu 10%, pe o perioada de maximum trei luni.

Potrivit secretarului Camerei Marcel Ciolacu aceasta adresa a fost trimisa Comisiei juridice pentru analiza.