Vremea va fi in general frumoasa, iar in cea mai mare parte a tarii valorile termice diurne vor creste usor si se vor apropia de mediile climatologice specifice ultimei decade a lunii septembrie, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, citata de Mediafax.

Marti

In tara, in prima parte a intervalului cerul va avea innorari temporare, dar numai izolat vor fi ploi slabe, de scurta durata, in zonele de munte si in regiunile sudice. Noaptea cerul se va insenina treptat.

Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime se vor incadra intre 15 si 23 de grade, iar cele minime se vor situa intre 0 grade in estul Transilvaniei, unde vor fi conditii de bruma, si 12 grade pe litoral. Dimineata si noaptea, izolat, in zonele joase de relief va fi ceata.

In Bucuresti, vremea va fi in general frumoasa. Ziua cerul va avea innorari trecatoare, iar seara si noaptea va fi mai mult senin. Vantul va sufla slab si moderat.

Temperatura maxima, usor mai ridicata decat in ziua precedenta, va fi de 20...21 de grade. Temperatura minima va fi de 9...10 grade, mai coborata in zona preoraseneasca spre 7...8 grade.

Miercuri

Vremea va fi predominant frumoasa, iar regimul termic va fi caracterizat de valori normale pentru aceasta perioada. Cerul va fi variabil, cu innorari trecatoare seara si noaptea, insa numai izolat sunt posibile ploi slabe, de scurta durata, in extremitatea de nord a tarii si in Carpatii Orientali.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor incadra intre 16 si 24 de grade, iar cele minime intre 3 grade in depresiunile din estul Transilvaniei si 14 grade pe litoral. In zonele joase, dimineata si noaptea, izolat se va forma ceata.