Presedintele Klaus Iohannis se va afla miercuri la Kiel, in Germania, unde va primi Premiul "Hermann-Ehlers" 2016, pentru merite deosebite in sprijinirea statului de drept si a luptei impotriva coruptiei, a anuntat luni purtatoarea de cuvant a sefului statului, Madalina Dobrovolschi.

"As vrea sa va spun despre programul zilei de miercuri, faptul ca Presedintele Romaniei se va afla la Kiel, in Germania, motivul prezentei acolo este faptul ca va primi Premiul "Hermann-Ehlers" 2016. Este un premiu care este acordat domnului Presedinte din partea fundatiei cu acelasi nume, pentru merite deosebite in sprijinirea statului de drept si a luptei impotriva coruptiei, este un premiu prestigios, unul dintre cele mai importante premii germane", a afirmat Madalina Dobrovolschi intr-o conferinta de presa la Palatul Cotroceni.

Ea a mai aratat ca fundatia care ii va acorda lui Klaus Iohannis acest premiu poarta numele fostului presedinte al Parlamentului german intre 1950-1954 si ca "este un premiu care a fost acordat de-a lungul timpului multor personalitati de varf din politica, tocmai pentru ca au promovat valorile libertatii si democratiei, vorbim despre o fundatie care promoveaza educatia civica in spiritul libertatii si democratiei".

Madalina Dobrovolschi a mai mentionat ca distinctia se acorda anual incepand cu 1975 si a dat si doua exemple de "personalitati care au primit de-a lungul timpului acest premiu: cancelarul german Helmut Kohl a primit acest premiu in 2003 si Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, in 2013".