Premierul Dacian Ciolos a postat luni un mesaj pe Facebook, prin care spune ca i-ar fi greu sa-si imagineze astazi "momentul de cotirtua al anilor 90 fara satira politica, umorul, subtilitatea si energia Grupului Divertis, asupra caruia Ioan Gyuri Pascu si-a pus amprenta originalitatii si sensibilitatii, cu curajul si dezinvoltura izvorate din bunul simt si profunzimea cu care intelegea vremurile". Prim-ministrul mai mentioneaza ca Ioan Gyuri Pascu a fost un artist complet.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Talentul si popularitatea sa au crescut in timp si au devenit mai puternice prin ideile promovate, conturand un profil in care se regasesc multi din cei ai generatiei noastre. Ioan Gyuri Pascu a fost un artist complet - actor creativ si muzician inspirat, om al cuvantului vorbit si scris, spontan si profund spiritual - si astfel ne va ramane in amintire. Condoleante familiei si prietenilor! Drum Bun, Gyuri", se arata in mesajul postat pe pagina de Facebook a prim-ministrului Dacian Ciolos.

Grupul de umor Divertis a fost format in anul 1981 de trio-ul Toni Grecu, Doru Antonesi si Florin Constantin. De-a lungul timpului lor li s-au mai alaturat Ioan Gyuri Pascu , Catalin Mireuta, Ghighi Bejan, Doru Parcalabu, Cristian Gretcu, Ioan T. Morar, Silviu Petcu, Valentin Darie, Valentin Gora si altii.

Ioan Gyuri Pascu s-a alaturat grupului de umor Divertis in anul 1987, iar odata cu el au fost introduse in programul grupului momente improvizate de tip interviu si momentele muzica.

Ioan Gyuri Pascu a murit luni dimineata la varsta de 55 de ani.