In cadrul sedintei de marti a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii vor fi discutate teme precum implementarea deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Varsovia, masurile necesare pentru inlaturarea amenintarilor generate de un aflux masiv de imigranti, nivelul de securitate cibernetica al institutiilor publice din Romania sau sistemul de sanatate publica si starea de sanatate a cetatenilor, a anuntat luni purtatoarea de cuvant a Presedintelui Romaniei, Madalina Dobrovolschi.

Sedinta CSATFoto: Administratia Prezidentiala

"Ordinea de zi a sedintei cuprinde urmatoarele puncte: implementarea deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Varsovia cu implicatii la nivel national, evolutiile din Orientul Mijlociu si implicatii pentru Romania, principalele masuri necesare pentru inlaturarea amenintarilor la adresa securitatii nationale generate de un aflux masiv de imigranti precum si pentru prezervarea climatului de ordine si siguranta publica", a informat Dobrovolschi intr-o conferinta de presa la Palatul Cotroceni.

"Pe ordinea de zi vor mai fi discutii despre situatia operatorilor din industria de aparare, evaluarea nivelului de securitate cibernetica al institutiilor publice din Romania, constituirea si operationalizarea brigazii multinationale pentru dezvoltarea si consolidarea elementelor esentiale ale prezentei aliate inaintate adaptate, sistemul de sanatate publica si starea de sanatate a cetatenilor", a mai precizat aceasta.

Purtatoarea de cuvant a Presedintelui a mai subliniat faptul ca pe ordinea de zi a reuniunii CSAT de marti vor fi si alte subiecte de interes pentru securitatea nationala, iar la finalul acestei sedinte vor fi declaratii de presa.

Consiliul Suprem de Aparere a Tarii (CSAT) se reuneste marti, de la ora 12.00, in sedinta trimestriala ordinara, presedintele Klaus Iohannis afirmand ca ordinea de zi contine "lucruri uzuale" si nu este nimic "senzational", aminteste News.ro.

"Sunt lucruri absolut uzuale, este sedinta aferenta trimestrului trei. Nu sunt lucruri senzationale", a spus seful statului, duminica, la Sibiu.

Precedenta sedinta a CSAT a avut loc pe 26 iulie si a avut pe ordinea de zi inclusiv subiectul prezentei navale NATO la Marea Neagra.

Sedinta de marti va fi prima la care va participa si Dragos Tudorache in calitate de ministru de Interne.