Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat luni, la o intalnire cu sindicalistii din ANP desfasurata la Penitenciarul Gherla, ca este regretabil ca in Romania se adopta legi inainte sa se vada daca exista resurse financiare si umane pentru aplicarea lor, transmite Agerpres.

Raluca PrunaFoto: Agerpres

'Este regretabil ca in aceasta tara adoptam legi inainte sa vedem daca avem resursa financiara si resursa umana. Pot cita 20 de legi care sunt minunate, dar intr-o lume ideala, pentru care nu exista bani. Si probatiunea este un exemplu foarte bun', a spus Raluca Pruna.

Ea a explicat ca nu stie daca vor fi ocupate toate posturile din sistemul penitenciar si ca va cere mai multe posturi in special pentru sistemul de probatiune, unde sunt 355 de persoane care se ocupa de 58.000 de persoane, fata de 15.000 de persoane din schema de personal a ANP, care se ocupa de 28.000 de persoane private de libertate.

'Sunt 15.000 de posturi, s-au pensionat 1.000, dar vor fi angajati 1.800. In ceea ce priveste orele suplimentare, voi discuta cu colegii din sistemul de aparare, pentru ca nu sunt platite peste tot aceste ore', a adaugat ministrul Justitiei.

Presedintele Federatiei sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, Florin Schiopu, a declarat, luni, dupa intalnirea cu ministrul Justitiei, Raluca Pruna, ca negocierile au esuat si ca sindicalistii vor continua protestele.

'Vom continua cu miscarile de protest pana cand lucrurile vor intra in normalitate', a subliniat Florin Schiopu.

Raluca Pruna a spus, la intalnirea cu sindicalistii, ca o parte dintre revendicarile lor sunt discutate in cadrul Guvernului, cu ministrii responsabili.