Ioan Gyuri Pascu fost primul producator care a crezut in Vama Veche si lui ii datorez lansarea in muzica, a scris artistul Tudor Chirila pe pagina sa de Facebook precizand ca Ioan Gyuri Pascu avea "un anumit tip de framantare interioara specifica oamenilor cu suflet mare".

Ioan Gyuri PascuFoto: HotNews.ro

"Lui Gyuri ii datorez lansarea in muzica. A fost primul producator care a crezut in muzica Vama Veche si s-a incumetat sa finanteze primul nostru disc, Nu am chef azi", se arata in mesajul postat de Tudor Chirila pe una dintre retelele de socializare.

Acesta completeaza spunand ca "bunul simt, modestia exagerata si un anumit tip de framantare interioara specifica oamenilor cu suflet mare au franat o cariera care ar fi meritat mult mai mult".

Tudor Chirila incheie postarea spunand ca "apropiatii lui Giury Pascu au fost cei mai castigati pentru ca s-au aflat in raza de actiune a sensibilitatii lui".

Ioan Gyuri Pascu a murit luni dimineata, la varsta de 55 de ani.

Intre 1998 si 2000, el a ajutat mai multi artisti sa se lanseze public, printre care formatiile Vama Veche, Domnisoara Pogany si Dinu Olarasu.