Un copil în vârstă de 5 ani, din localitatea Cungrea din judeţul Olt, a suferit arsuri pe 80% din suprafaţa corpului, sambata după-amiază, după ce a căzut într-o groapă cu resturi vegetale încinse de la prepararea ţuicii, fiind transferat cu elicopterul SMURD la un spital din Capitală, anunta Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, plutonier major Alin Băsăşteanu, a declarat ca minorul a fost preluat de elicopterul SMURD Craiova de pe Stadionul "1 Mai" din Slatina, urmând să fie transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti.

"Copilul în vârstă de cinci ani a fost preluat, în această dimineaţă, de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă olt, cu arsuri pe 80% din suprafaţa corpului. Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina au decis transportul său la Spitalul «Grigore Alexandrescu» din Capitală", a declarat Alin Băsăşteanu.

Potrivit primelor informaţii, copilul, fiind nesupravegheat, a căzut într-o groapă cu boască - resturi vegetale încinse, rămase de la prepararea ţuicii din struguri. Incidentul s-a petrecut într-o gospodărie din comuna Cungrea, situată în nordul judeţului Olt.