Un cutremur puternic, cu magnitudine 5,6, a avut loc in noaptea de vineri spre sambata, la ora 2.11, resimtindu-se si in Bucuresti. Seismul s-a produs in zona Vrancea, la o adancime de 88,3 kilometri, transmite News.ro. In jurul orei 4.00, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INFP) a revizuit magnitudinea seismului la 5,3.

Un seism cu magnitudinea de moment 5,6 s-a produs la ora 2.11.20, in zona Vrancea, la 7 kilometri de localitatea Nereju, potrivit US Geological Survey (USGS), agentia guvernamentala americana pentru cercetari geologice.

Seismul s-a resimtit in Bucuresti, Iasi, Brasov si Craiova, potrivit site-ului earthquake-report.com.

Miscarea seismica s-a simtit pe intreg teritoriul Romaniei, dar si in Republica Moldova.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au declarat ca pana in acest moment nu au primit vreo solicitare de interventie.

De la inceputul anului au fost inregistrate patru cutremure cu magnitudinea peste 4 grade pe scara Richter, respectiv pe 14 august, 4 august, 1 martie si 7 ianuarie, toate avand epicentrul in zona seismica Vrancea. Potrivit Agerpres, in luna septembrie, in Romania au avut loc peste 25 de cutremure, cu magnitudini cuprinse intre 2,5 si 4,3 grade pe scara Richter.

In 2015, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter si s-a inregistrat in data de 29 martie, in judetul Buzau.

Potrivit datelor INFP, cea mai importanta miscare tectonica din Romania in ultimii ani a fost inregistrata in anul 2014, pe 22 noiembrie, cand s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimtit si la Bucuresti.