Presedintele Klaus Iohannis a respins vineri acuzatiile de abuz aduse dupa semnarea un decret prin care supune spre adoptare Parlamentului "incetarea valabilitatii acordurilor privind promovarea si protejarea reciproca a investitiilor, incheiate de catre Romania cu statele membre ale Uniunii Europene", printre aceste acorduri numarandu-se si cel cu Austria, acord invocat de banca Raiffeisen in notificarea catre statul roman prin care ameninta ca il va da in judecata din cauza pagubelor produse de Legea darii in plata. Iohannis a declarat ca "nu s-a anulat nicio legislatie ci a disparut o legislatie caduca".

Presedintele Klaus Iohannis Foto: Presidency.ro

"Ppoate sa stea toata lumea linistita, nu s-a facut niciun abuz, nu s-a anulat nicio legislatie, ci a dispurut o legislatie caduca, a trebuie sa renuntam la acele acte legislative", a declarat Iohannis.

Presedintele a explicat ca "regulile europene sunt mai clare si mai bune decat regulile care au fost abrogate, care nu se mai aplica dpa ce Romania a devenit membra cu drepturi depline".