Ministrul Afacerilor Interne, Dragos Tudorache, va participa sambata, la Viena, alaturi de reprezentantii mai multor state membre ale Uniunii Europene, la reuniunea "Migratia de-a lungul rutei balcanice", in cadrul careia vor fi abordate teme legate de criza migratiei. La reuniune participa statele membre ale Uniunii Europene si din Balcanii de Vest afectate in ultimul an de fluxul de migranti, anunta Ministerul Afacerilor Interne, intr-un comunicat.

Dragos TudoracheFoto: Captura Youtube.com

"Romania a fost invitata sa participe la intrunirea de la Viena in virtutea contributiei pe care a avut-o la nivel european in gestionarea problematicii migratiei, atat prin sprijinul acordat in cadrul actiunilor Frontex si BESA, cat si partenerilor din Serbia si Macedonia", arata Ministerul Afacerilor Interne.

Dragos Tudorache a fost desemnat sa participe la aceasta intalnire dupa consultari cu presedintele Klaus Iohannis si premierul Dacian Ciolos.

Reuniunea are loc la initiativa cancelarului Austriei, Christian Kern, statele invitate fiind Albania, Bulgaria, Croatia, Germania, Grecia, Macedonia, Serbia, Slovenia si Ungaria. De asemenea, vor participa presedintele Consiliului European, Donald Tusk, si comisarul european pe probleme de Migratie si Afaceri Interne, Dimitris Avramopoulos.