Premierul Dacian Ciolos s-a declarat nemultumit de ritmul reformei in administratie si l-a criticat, fara a-l numi, pe Vasile Dancu, vicepremier si ministru al Dezvoltarii si Administratiei Publice. Ciolos a spus intr-un interviu pentru Agerpres ca "mi-as fi dorit sa mergem mai departe cu reforma administratiei. Din pacate, n-am fost pregatiti aici, n-a fost nici suficienta ambitie din partea ministrilor care ar fi trebuit sa abordeze lucrurile acestea mai frontal".

Dacian CiolosFoto: Guvern

Reforma in administratia publica a fost asumata ca o prioritate de guvernul Ciolos inca de la preluarea mandatului. Vasile Dancu a gestionat dosarul reformei in administratie, dar pana acum Guvernul nu a produs initiative legislative majore in acest domeniu.

Ciolos a anuntat insa ca pana la finalul mandatului vor aparea primele initiative legislative de reforma: "Dar si acolo au inceput lucrurile pentru ca, pe baza strategiei functiei publice, a strategiei in administratia publica locala, care e in pregatire, a strategiei privind formarea profesionala in administratie, urmeaza sa modificam mai multe legi prin care vom introduce anumite elemente de reforma pe care le aveam prevazute initial si lucrul acesta il vom face pana la sfarsitul mandatului".