Doi barbati din judetul Dolj sunt cercetati de politisti dupa ce au sechestrat un adolescent de 13 ani la stana acestora si l-au obligat sa munceasca, iar reprezentantii Directiei Asistenta Sociala si Protectia Copilului au declansat o ancheta la locuinta baiatului pentru a stabili in ce conditii traieste si daca a mai lucrat, scrie news.ro.

Cercetarile in acest caz au inceput dupa ce unchiul adolescentului a sesizat politistii de la Inspectoratul de Politie Judetean Dolj.

Barbatul le-a povestit anchetatorilor ca miercuri, in jurul orei 17.00, nepotul sau ar fi fost luat din curtea casei in care locuieste impreuna cu bunica sa si dus la stana a doi barbati de la marginea localitatii Breasta pentru a avea grija de animale. Dupa doua ore, baiatul a plecat de acolo si si-a sunat unchiul de pe un telefon pe care il avea la el.

"Minorul a fost dus la spital unde s-a constatat ca avea stari anxioase, apoi unchiul acestuia a sesizat Politia. In cauza se fac cercetari pentru lipsire de libertate in mod ilegal", a declarat Alin Apostol, purtatorul de cuvant al IPJ Dolj.

Reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Dolj au deschis o ancheta in acest caz, pentru a stabili care este situatia baiatului.

"Am fost sesizati de reprezentantii Spitalului Judetean de Urgenta Craiova si am declansat o ancheta pentru a stabili situatia familiala a acestui minor", a declarat Florin Stancu, directorul general al DGASPC Dolj.

Cei doi ciobani, in varsta de 33 si 45 ani, care l-au obligat pe baiat sa munceasca la stana au fost audiati mai multe ore de politisti, urmand ca procurorul sa decida vineri daca acestia vor primi ordonanta de retinere sau vor fi cercetati in libertate.