Saisprezece presupusi imigranti "ilegali", intre care cel putin un copil, au fost retinuti joi dupa-amiaza la Dunstable, in Bedfordshire, in estul Angliei, de la bordul unui camion care ar fi venit din Romania si al carui sofer era roman, relateaza BBC News citat de news.ro. Politia din trei comitate a urmarit camionul inainte sa-l opreasca pe autostrada M1.

Camionul ar fi venit din Romania si se indrepta catre nordul Essexului.

Serviciul de ambulanta din regiunea East of England a anuntat ca a evaluat persoanele de la bord si ca acestea se aflau intr-o stare stabila. Politia din Bedfordshire a anuntat ca unele dintre aceste persoane prezentau diificultati in a respira si au fost conduse la un spital, ca masura de precautie, inainte sa fie retinute.

"Soferul este roman, asadar este posibil ca cei de la bord sa vina din Romania", a declarat o purtatoare de cuvant a politiei. Un elicopter apartinand politiei a survolat zona in cautarea altor eventuali imigranti "ilegali".

In total 630.000 de persoane au migrat in Marea Britanie din decembrie 2014 si pana in decembrie 2015, o crestere mica fata de anul precedent, potrivit unor date publicate in mai de Biroul National britanic de Statistica, citate de The Telegraph.

Imigratia neta din UE este estimata la 184.000 de persoane in acest interval, mai mare fata de cei 174.000 de cetateni europeni care au migrat in anul anterior, din cauza unei cresteri a numarului imigrantilor romani si bulgari, potrivit aceleiasi surse. Numarul migrantilor din tari din afara UE a ramas stabil, la 188.000 de persoane, in aceeasi perioada.