Tatal politistului Bogdan Gigina, Cornel Gigina, a afirmat, joi, aflat la protestul fata de respingerea cererii DNA in cazul lui Gabriel Oprea, ca ii ureaza acestuia sa nu treaca niciodata printr-o drama ca cea prin care trece familia sa si il considera al doilea vinovat pentru moartea fiului sau, dupa conducerea Politiei, potrivit News.ro.

"Le multumesc acestor oameni. Emotional sunt aproape de familia Gigina, le multumesc celor din toata tara. Cu ajutorul lor se va face dreptate", a spus Cornel Gigina, aflat in randul persoanelor care protestau fata de votul din Senat in cazul Oprea.

Intrebat ce ii transmite acum fostului ministru de Interne, dupa votul prin care a scapat de urmarirea penala, tatal politistului a spus ca isi doreste ca acesta sa nu treaca prin drame ca cea prin care trece familia sa acum. "Ii doresc sa nu aiba parte de ce am avut noi, sa nu aiba parte in viata lui de ce am avut noi si prin ce drama trecem in acest moment", a spus el.

Tatal lui Bogdan Gigina a adaugat ca nu il considera pe Oprea principalul vinovat, ci pe conducerea Politiei Romane. "Vinovati sunt toti, conducerea Brigazii Politiei Rutiere, domnul Oprea si firma de gaze. (...) Aceasta este ordinea in care este vinovatia", a explicat el. Aproximativ 2.500 de persoane au protestat, joi, la Senat, fata de votul privind urmarirea penala a lui Gabriel Oprea. Protestatarii au blocat pentru aproximativ o ora circulatia pe Calea 13 Septembrie, dupa ce au rupt cordonul de jandarmi si s-au apropiat de poarta Senatului.

Ei au aruncat cu suluri de hartie igienica in zidul Parlamentului si au scandat impotriva lui Gabriel Oprea, a parlamentarilor care au votat impotriva cererii DNA, dar si impotriva partidelor, in general. Printre mesajele scandate si afisate de protestatari au fost unele precum "Vrem dreptate!", "Egalitate in fata legii", "Demisia urgenta a cercetatilor penal", "Parlament murdar, nu mai toleram nesimtirea voastra", "Oprea nu uita, inchisoarea e casa ta", "DNA, nu uita de Ponta", "PSD, ciuma rosie", "PNL, alta ciuma rosie" si "Tariceanu si ai lui sunt penalii neamului".