Votul in cazul Gabriel Oprea, care, din pacate nu este singular, arata “foarte, foarte clar ca este nevoie de o reinnoire si de o curatare a clasei politice”, a declarat joi Klaus Iohannis.

“Pana nu reusim sa avem oameni dedicati si curati in Parlament nu vom reusi sa schimbam lucrurile”, a adaugat seful statului, care a dat declaratiile dupa ce a participat la campania "Pedalam pentru Invictus 2017”, dedicata strangerii de fonduri pentru a-i sprijini pe militarii romani raniti in teatrele de operatii din Afganistan sa participe la Jocurile Mondiale Paralimpice - Invictus Games 2017.

Iohannis a subliniat ca in spatiul public “se creeaza o falsa problema” in privinta imunitatilor”.

“Problema se pune doar la fosti si actuali ministri”, a spus presedintele, adaugand ca acestia “trebuie sa ajunga in rand cu toata lumea”.

“Lupta anticoruptie nu este o marota a mea, este o necesitate”, a spus seful statului, adaugand ca, fara primenirea clasei politice, “nu vom putea sa construim Romania asa cum isi doresc romanii”.

Intrebat despre eliminarea tuturor imunitatilor, inclusiv a presedintelui, idee avansata de Liviu Dragnea, Klaus Iohannis a raspuns ca este “perfect dispus sa discute si aceasta chestiune”.

Este nevoie de opiniile unor specialisti in drept constitutional, a declarat presedintele. “Nu cred ca eu trebuie sa initiez aceasta discutie, pe alte imunitati, da”, a adaugat Iohannis.

Liviu Dragnea a declarat marti, la sediul instantei supreme, ca ar trebui modificata Constitutia astfel incat nimeni sa nu mai beneficieze de imunitate, precizarile venind in contextul in care, luni, Senatul Romaniei a respins cererea DNA de incuviintare a urmaririi penale pe numele lui Gabriel Oprea.

"Eu nu am beneficiat de imunitate si nici nu vreau sa beneficiez vreodata. Daca vom reusi in Romania sa modificam Constitutia, nu numai in sensul asta, ci si in alte prevederi, trebuie scoase toate imunitatile, inclusiv a presedintelui, daca vorbim de principiul ca nimeni sa nu fie deasupra legii", a declarat Liviu Dragnea, potrivit Mediafax.