Politistii din Ilfov au retinut doua persoane pentru savarsirea infractiunii de inselaciune, dupa ce ar fi vandut servicii turistice care nu ar fi fost onorate. Prejudiciul cauzat este de aproape 50.000 de euro, informeaza un comunicat al Inspectoratului General.

Miercuri, politistii Inspectoratului de Politie Judetean Ilfov, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Cornetu, au retinut un barbat, de 29 de ani, administrator al unei societati comerciale, din orasul Popesti-Leordeni, avand ca obiect de activitate vanzarea de servicii turistice, si o angajata, de 39 de ani.

In perioada februarie - mai 2016 cei doi ar fi incheiat 26 de contracte pentru pachete turistice in strainatate, in special in Bulgaria si Italia, contracte care nu ar fi fost onorate. V

ictimele ar fi primit contractele si voucherele, in general, prin e-mail, plata fiind efectuata prin transfer bancar.

Unele victime si-au dat seama ca au fost inselate in momentul in care au ajuns la hotelul unde urmau sa se cazeze sau cand au contactat telefonic unitatile hoteliere, unde ar fi trebuit sa-si petreaca vacanta, conform contractului incheiat.