"Miercuri, ora 9, dimineata. La biserica Sfantul Anton din mijlocul Bucurestiului, administratorul se pregateste sa deschida usile lacasului de cult. Cineva, insa, nu are rabdare. E un tanar de 35 de ani. Intra grabit in Casa Domnului, se uita cu atentie la icoane, la altar si....scoate un cutit cu lama de 6 centimetri". Asa incepe un comunicat de presa transmis miercuri de Politia Locala Municipala Bucuresti.

Mai jos, intreaga poveste:

"INFORMARE

Miercuri, ora 9, dimineata. La biserica Sfantul Anton din mijlocul Bucurestiului, administratorul se pregateste sa deschida usile lacasului de cult. Cineva, insa, nu are rabdare. E un tanar de 35 de ani. Intra grabit in Casa Domnului, se uita cu atentie la icoane, la altar si....scoate un cutit cu lama de 6 centimetri. Pe motiv ca biserica este casa sa, tanarul il alearga pe administratorul bisericii cu briceagul din dotare.

Nu se lasa pana nu-l alunga pe batran din Casa Domnului, iar usile lacasului nu sunt zavorate.

Agentii Politiei Locale a Municipiului Bucuresti l-au gasit pe H.M.A. tocmai cand se pregatea, bagat sub o icoana, sa doarma. Tanarul a declarat politistilor locali ca a scos arma alba pentru a-l intimida pe administratorul bisericii Sf. Anton, acesta fiind, in opinia atacatorului, un intrus in casa sa.

Persoana in cauza a fost retinuta si condusa la sediul sectiei P.L.M.B. din Centrul Istoric acolo unde s-a constatat ca tanarul are, de fapt, domiciliul in Botosani.

Asupra barbatului au mai fost descoperite doua pachete de mici dimensiuni ce contineau materie vegetala suspecta. Dupa intocmirea actelor procedurale, tanarul a fost predat Politiei Nationale pentru continuarea cercetarilor."