Inca o persoana a murit dupa ce a fost infectata cu virusul West Nile. Astfel, numarul deceselor din cauza acestui virus periculos a ajuns la sase, iar mai multe centre de transfuzie din Romania au inceput sa ia masuri de preventie, informeaza Mediafax.

Din cauza riscului de transmitere a virusului, mai multe centre de transfuzie sanguina din tara au intrat in alerta si au luat decizia de a nu mai primi donatori care vin din localitatile in care au fost deja semnalate astfel de cazuri.

Totodata, reprezentantii ministerului Sanatatii au spus ca vor acorda atentie sporita acestui fenomen si ca toate persoanele care urmeaza sa fie supuse unor interventii chirurgicale vor fi verificate pentru a se evita eventuale contaminari, scrie b1.

De asemenea, este posibil ca munca medicilor chirurgi sa fie ingreunata, dar nicio operatie nu va fi amanata, au atentionat reprezentantii ministerului Sanatatii.

Pana acum, 65 de romani au contractat acest virus. Cele mai multe dintre cazuri, 14, au fost inregistrate in Bucuresti, iar alte 12 cazuri s-au descoperit in Braila. Virusul a fost semnalat pana acum in alte 15 judete ale tarii.