Un protest fata de votul dat de senatori in cazul lui Gabriel Oprea, prin care a fost respinsa cererea DNA de incuviintare a urmaririi penale, pentru ucidere din culpa, a fostului ministru de interne, este anuntat pe Facebook, acesta urmand sa aiba loc joi seara, de la ora 18.00, in fata Senatului.

Protest fata de votul in cazul OpreaFoto: Facebook/ Coruptia ucide

O pagina de Facebook intitulata "Oprea, esti cercetat, trebuie sa fii judecat!" a fost creata, marti, de comunitatea "Coruptia ucide", fiind anuntat un protest joi, intre orele 18.00 - 21.00, in fata Senatului Romaniei, la manifestatie anuntandu-si pana acum prezenta peste 1.000 de persoane, iar alte 3.300 declarandu-se "interesate" de eveniment.

"Iesim in strada pentru cei care nu mai sunt printre noi si nu-si mai pot cere singuri dreptatea. Politistul Bogdan Gigina a murit in timpul serviciului, cand era antemergator pe motocicleta si deschidea drumul coloanei oficiale organizate pentru ministrul de interne, seful sau. Un politist a murit, dar cel identificat de procurori ca vinovat de ucidere din culpa nu va ajunge in fata justitiei, din cauza celor din Senatul Romaniei, care se cred deasupra legii. Fratilor, nu sunteti. Nici dumnezei si nici invincibili. De aceea, joi iesim in strada, chiar la voi acasa, domnilor senatori. Noi, simpli cetateni indignati venim la intrarea dinspre Senat a Parlamentului Romaniei, sa-l comemoram pe Bogdan Gigina si sa cerem dreptate. Poate asa va amintiti ca nu exista vreo diferenta magica intre noi si voi, ca legea este aceeasi pentru toti si ca justitia trebuie lasata sa-si faca treaba", se arata in mesajul postat pe pagina de Facebook a protestului.

***

Senatorii au respins luni, in plen, cererea DNA de urmarire penala a senatorului independent Gabriel Oprea,fost ministru de Interne si vicepremier, acuzat de ucidere din culpa in dosarul mortii lui Bogdan Gigina, cu 73 voturi "impotriva" si 45 "pentru".

Procurorii au aratat ca, in seara de 20 octombrie 2015, in jurul orei 19.00, agentul de politie Bogdan Gigina a fost implicat intr-un accident de circulatie in urma caruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrala, consecinta a unui traumatism cranio-cerebral si facial cu fractura craniana, leziuni care au cauzat decesul.

"La momentul producerii accidentului, victima Bogdan Gigina facea parte dintr-un dispozitiv de insotire al ministrului Oprea. Acest dispozitiv, asigurat de catre Brigada de Politie Rutiera din cadrul DGPMB, era format dintr-un motociclist rutier (victima Gigina) si un echipaj format dintr-un ofiter si un agent de politie aflati intr-un autoturism de politie rutiera. Acest dispozitiv preceda in trafic autoturismul in care se afla ministrul Gabriel Oprea. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea se deplasa catre locuinta sa situata in cartierul Cotroceni", a precizat DNA.

Anchetatorii au retinut ca, din probele administrate, rezulta indicii rezonabile ca, incalcand dispozitiile legale care reglementeaza insotirea demnitarilor, ministrul de Interne Oprea a dispus, pentru sine, sa beneficieze de insotire cu echipaje de politie rutiera cu titlu permanent, ca acestea sa fie formate atat dintr-un autoturism de politie rutiera (un agent si un ofiter de politie rutiera), cat si dintr-o motocicleta a politiei rutiere.