Programul "Hai la Olimpiada!", adresat elevilor si profesorilor care ii pregatesc sa faca performanta la Matematica, Informatica si Fizica, se extinde, ajungand in acest an scolar la un numar de 20 de centre gratuite in 10 orase din toata tara.

Programul Hai la OlimpiadaFoto: hailaolimpiada.ro

Programul a fost initiat de Fundatia eMAG in 2012, iatr incepand din 2014, BCR s-a alaturat initiaivei. In anul scolar 2015-2016, 1.882 de elevi s-au pregatit saptamanal in centrele de performanta din Bucuresti, Constanta, Buzau, Iasi, Brasov, Cluj si Timisoara, sub indrumarea a 154 de profesori.

Initiatorii anunta ca, incepand cu luna octombrie, pe langa redeschiderea centrelor deja existente din Brasov, Bucuresti, Buzau, Constanta, Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara, se vor deschide centre noi de performanta si in Baia Mare, Oradea si Piatra Neamt.

Totodata, la Timisoara, pe langa centrele de pregatire la Matematica si Informatica, se va deschide un centru de pregatire la Fizica.

Astfel, in anul scolar 2016-2017, vor functiona urmatoarele centre de pregatire:

  • Brasov: centre de performanta la Matematica si Fizica
  • Bucuresti: centre de performanta la Matematica, Fizica si Informatica
  • Buzau: centre de performanta la Matematica si Fizica
  • Constanta: centru de performanta la Fizica
  • Cluj-Napoca: centre de performanta la Matematica si Informatica
  • Iasi: centre de performanta la Matematica si Informatica
  • Timisoara: centre de performanta la Matematica, Informatica si Fizica
  • Baia Mare: centru de performanta la Matematica
  • Oradea: centru de performanta la Fizica
  • Piatra Neamt: centre de performanta la Matematica, Informatica si Fizica

Elevii care au rezultate bune la aceste materii precum si la concursurile scolare, se pot inscrie online - http://hailaolimpiada.ro/inscriere/ - la testarile pentru selectia in centrele de pregatire pentru performanta.

Data, ora si locatia testarilor vor fi anuntate pe pagina oficiala "Hai la Olimpiada!".

"In Centrele de pregatire pentru performanta 'Hai la Olimpiada!', pregatirea elevilor este asigurata de cei mai buni profesori din oras. Continuam sa punem in valoare comunitatea dascalilor dedicati, care pot sa ghideze copiii pentru intrebarile lumii de maine. Cursurile in centre sunt gratuite si, pentru a putea participa la aceste cursuri, elevii cu cele mai bune rezultate la concursurile scolare participa la o testare. In acest an scolar, suntem prezenti in 10 orase si ne-am propus ca, pana in 2020, sa avem astfel de centre in cel putin 30 de orase din tara si sa ajungem la cel putin 5.000 de copiii care pot si vor sa se pregateasca la un nivel peste medie", a declarat Tudor Vlad, Presedintele Fundatia eMAG pentru Educatie.

"Sustinerea copiilor si tinerilor care vor sa faca performanta reprezinta una dintre directiile strategice de implicare in comunitate ale BCR. Credem ca este datoria noastra sa contribuim la dezvoltarea unei societati competitive, condusa de lideri bine pregatiti, care pot inspira si pot produce schimbari pozitive in societate. Ne bucuram sa sustinem, prin programul 'Hai la Olimpiada!', copiii si tinerii care vor sa faca performanta. Vom continua sa fim alaturi de ei prin finantarea centrelor gratuite de pregatire la Matematica, Informatica si Fizica. Suntem mandri sa investim in pasiunea si in dorinta de a obtine rezultate deosebite ale copiilor si tinerilor care vor fi liderii de maine ai Romaniei", a declarat si Ionut Stanimir, Directorul de Comunicare al BCR.