Instanta suprema a dispus citarea ca martori a Alinei Gorghiu, copresedintele PNL, si a fostului viceguvernator BNR Bogdan Olteanu, in dosarul in care Mihail Vlasov, fost presedinte al Camerei de Comert a Romaniei, este acuzat ca a intervenit la un deputat pentru a ii fi sustinute interesele, informeaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Vazand prevederile art.4881 Cod procedura penala, martorii incuviintati vor fi audiati potrivit urmatorului calendar: 1. 21 septembrie 2016 - martorii Dan Dumitru si Dimitriu Sorin Petre; 2. 5 octombrie 2016 - martorii Bar Vasile, Olteanu Bogdan, Iordache Florin si Vlad Butariu Maria; 3. 19 octombrie 2016 - martorii Gorghiu Alina Stefania, Stefanescu Cornelia Liliana, Klarik Laszlo Attila si Popescu Gheorghe Sorin; 4. 2 noiembrie 2016 - martorii Vainer Aurel, Edler Andras Gyorgy si Stefanescu Mariana Brandusa; 5. 16 noiembrie 2016 - martorii Mihai Daraban, Viorel Arion si Babiuc Victor. Dispune citarea martorilor de mai sus la adresele indicate in dosar si pune in vedere Ministerului Public - DNA sa depuna, in scris, la dosar adresele la care urmeaza a fi citati martorii Mihai Daraban, Viorel Arion si Babiuc Victor", se arata in incheierea instantei supreme din data de 1 iunie.

Primii martori, Dan Dumitru si Sorin Petre Dimitriu, vor fi audiati la termenul de miercuri, urmand ca pe 5 octombrie sa dea declaratii Bogdan Olteanu si Florin Iordache. Judecatorii au citat-o pe Alina Gorghiu pentru data de 19 octombrie.

Prima instanta a dispus achitarea lui Mihail Vlasov, DNA contestand decizia cu apel.

In 15 iunie 2015, procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Mihail Vlasov intr-un nou dosar de coruptie, el fiind acuzat ca, in 26 februarie 2013, in calitate de presedinte al Colegiului de Conducere al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), i-a cerut unui deputat "sa ii sustina interesele", prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat "Lege privind registratorii comerciali si activitatea de inregistrare in registrul comertului".

Solicitarea a fost formulata in contextul in care Mihail Vlasov isi dorea adoptarea unui act normativ prin care Camera de Comert si Industrie a Romaniei sa poata prelua Oficiului National al Registrului Comertului, potrivit rechizitoriului procurorilor.

In schimbul sustinerii proiectului de lege, Vlasov Mihail, in calitatea sa de presedinte al Colegiului de conducere al Camerei Nationale, i-a promis deputatului respectiv, la cererea acestuia, ca il va numi in functia de arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

In cadrul actului de sesizare a instantei, apare informatia conform careia initiatorii proiectului vizat de anchetatori au fost parlamentarii: Aurel Vainer, Alina Gorghiu, Klarik Laslo-Attila, Attila Marko, Mircea Grosaru si Florin Iordache.