In cea mai mare parte a tarii, vremea va fi mult mai rece decat ar fi normal pentru aceasta perioada din an, in special din perspectiva valorilor diurne, informeaza ANM, potrivit Mediafax.

In cea mai mare parte a tarii, vremea va fi mult mai rece decat ar fi normal pentru aceasta perioada din an, in special din perspectiva valorilor diurne. In sudul, estul si centrul tarii, indeosebi ziua, cerul va mai avea innorari si va ploua, local in zona montana si submontana, unde cu totul izolat se mai pot cumula 15...20 l/mp si pe arii restranse in rest.

In vest si in nord-vest cerul va fi variabil, iar conditiile de ploaie reduse. In zona montana inalta, trecator, se vor semnala precipitatii mixte. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari ziua pe litoral. Temperaturile maxime se vor incadra intre 10 si 19 grade, usor mai ridicate doar in vestul si sud-vestul Olteniei, iar cele minime intre 4 si 12 grade, mai scazute in depresiuni, spre 2 grade in cele din estul Transilvaniei.

Pe spatii mici, in special in cursul noptii, in zonele joase de relief se va forma ceata.

In Bucuresti, vremea se va mentine mult mai rece decat ar fi normal pentru aceasta data, in special din perspectiva valorilor diurne. Cerul va avea innorari si trecator va mai ploua slab. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 14 grade, iar cea minima va fi de 9...10 grade.

Joi

Desi valorile termice diurne vor marca o crestere in majoritatea regiunilor, valorile termice vor continua sa se mentina mai coborate decat cele climatologic specifice acestei perioade.

Mai ales in cursul zilei, vor fi innorari temporare in centru, nord, est si sud si local va ploua in general slab, indeosebi in zonele montane si submontane. In restul teritoriului cerul va fi variabil, iar ploile se pot semnala numai izolat. Trecator, pe crestele montane inalte, vor fi precipitatii mixte.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 13 si 21 de grade, iar cele minime intre 1 si 12 grade. Pe arii restranse, dimineata si noaptea, va fi ceata.