Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, s-a prezentat marti la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde este programat un nou termen in dosarul in care este judecat pentru savarsirea infractiunilor de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului, transmite Agerpres.

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

La intrarea in sediul instantei, Tariceanu a refuzat sa raspunda intrebarilor jurnalistilor. Procesul se desfasoara in camera preliminara, nefiind permis accesul presei.

Calin Popescu-Tariceanu a fost trimis in judecata de DNA, pe 7 iulie, pentru savarsirea infractiunilor de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului.

In acelasi dosar, Dorin Marian, fost consilier prezidential in timpul mandatului lui Emil Constantinescu si fost sef al Cancelariei premierului Calin Popescu-Tariceanu, este acuzat de marturie mincinoasa.

Conform DNA, in cadrul actelor de cercetare in dosarul privind retrocedarea nelegala a unei suprafete din Padurea Snagov si a Fermei Baneasa, Tariceanu a facut, sub juramant, la data de 15 aprilie 2016, declaratii necorespunzatoare adevarului cu privire la aspecte esentiale ale cauzei asupra carora a fost intrebat si nu a spus tot ce stie in legatura cu imprejurari esentiale, urmarind prin aceasta impiedicarea/ ingreunarea tragerii la raspundere penala a inculpatilor cercetati in dosarul trimis in judecata.

Astfel, Tariceanu a sustinut in mod nereal ca nu a avut cunostinta despre retrocedarea catre Paul Philippe Al Romaniei a unor suprafete de teren in Baneasa (fosta ferma regala) si Snagov (trunchiul de padure Fundul Sacului), despre implicarea inculpatilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi si a altor persoane in procedurile de retrocedare si nici despre actele de vanzare-cumparare vizand aceste bunuri.

Calin Popescu-Tariceanu este acuzat ca a mai facut declaratii necorespunzatoare adevarului si nu a spus tot ce stie in legatura cu relatia avuta cu inculpatii Tal Silberstein, Dan Catalin Andronic si Remus Truica, cu intalnirile si discutiile purtate cu acesta din urma referitor la taxele notariale privind tranzactionarea imobilelor mentionate si modalitatea de dobandire si valorificare a bunurilor revendicate.