Candidatul republican la presedintie, Donald Trump, a criticat luni, la New York, faptul ca suspectul pentru exploziile din week-end, Ahmad Khan Rahani, va primi tratament medical si reprezentare legala, platite din banii contribuabililor, dupa arestare, asa cum prevede Constitutia, relateaza BBC, citat de News.ro.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

Trump a descris situatia drept "trista" si a afirmat ca subliniaza securitatea nationala slaba a tarii.

"Partea proasta (este ca - n.r.) acum ii vom oferi o spitalizare grozava. Va fi ingrijit de unii dintre cei mai buni medici din lume", a spus Trump.

"Va primi o camera de spital moderna si renovata. Si probabil ca va primi si room service, stiind cum este aceasta tara", a adaugat el.

Republicanul a sugerat si ca orice pedeapsa ar fi prea blanda pentru Rahami.

In aceste conditii, Trump a cerut din nou limitarea drastica a sosirilor noi, care ar include o evaluare a valorilor potentialilor imigranti si daca acestea corespund celor americane.

Intre timp, rivala sa democrata Hillary Clinton considera ca retorica lui Trump nu face decat sa ajute gruparile teroriste.

"Stilul de discurs si limbajul pe care le-a folosit Trump ofera ajutor (...) adversarilor nostri", le-a spus Clinton reporterilor la o conferinta de presa.

Ea a adaugat ca este singurul candidat care are experienta in luarea "deciziilor dificile de a scoate teroristii de pe campul de lupta".

Trump a raspuns criticilor spunand ca o presedintie Clinton ar duce la "mai multe atacuri asupra tarii noastre si la ranirea si uciderea mai multor americani nevinovati".