Medicii si farmacistii care doresc eliberarea unui Certificat de Conformitate nu mai trebuie sa prezinte la Directiile de Sanatate Publica copii legalizate dupa documente, anunta Ministerul Sanatatii intr-un comunicat.

Astfel, pentru a fi recunoscute calificarile romanesti in celelalte state membre ale Uniunii Europene pentru profesiile de medic, medic dentist si farmacist, se vor depune copii nelegalizate ale urmatoarelor documente:

  •     Diploma de licenta, respectiv diploma de medic, medic dentist/medic stomatolog sau farmacist;
  •     Foaia matricola a diplomei de licenta sau dupa caz a diplomei de  medic, medic dentist/medic stomatolog sau farmacist;
  •     Diploma de bacalaureat;
  •     Carnet de rezident;
  •     Carte de munca;
  •     Documentele de schimbare a numelui (ex.certificat de casatorie)
  •     Contract/contractele individuale de munca/contractele de voluntariat si sau/actele aditionale ale acestora

La depunere, copiile nelegalizate vor fi insotite obligatoriu de originale si vor fi certificate sub semnatura de persoana desemnata din cadrul DSP sa primeasca aceste dosare. Dupa certificare, actele originale se restitue titularilor.

In cazul in care o persoana aduce totusi o copie legalizata dupa document, atunci institutia administratiei publice centrale este obligata sa o accepte.

Solicitantii au in continuare obligatia de a depune celelalte acte necesare eliberarii documentelor de conformitate in formatul solicitat si pana in prezent.

In cazul solicitantilor care prezinta documente emise de alte state membre ale UE sau state terte (ex. diploma de bacalaureat, certificat de casatorie, etc.) acestea vor fi insotite de traducerea in original in limba romana.

Masura intra in vigoare marti, 20 septembrie.