Timisoara este un loc al multiculturalitatii si al deschiderii catre nou, in care diversitatea are farmecul sau aparte, spune presedintele Klaus Iohannis, care saluta desemnarea acestui oras drept Capitala Culturala Europeana 2021.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Felicitari Timisoarei pentru reusita! Sa castigi titlul de Capitala Culturala Europeana 2021 inseamna multa munca, vointa si dedicatie din partea autoritatilor si a intregii comunitati deopotriva. Imi aduc aminte cu drag de experienta Sibiului in 2007. A fost un an de triumf, iar cel mai important este ca Sibiul a ramas pe marea scena culturala a Europei si continua sa atraga noi si noi vizitatori. Timisoara este pentru mine un oras al libertatii, al tineretii, al amintirilor despre cazarma, despre anul 1989, cand, urmand exemplul timisorenilor, am iesit si eu in strada. Este un loc al multiculturalitatii si al deschiderii catre nou, in care diversitatea are farmecul sau aparte. Ma bucur nespus de mult ca 'Orasul luminilor' va face Romania sa straluceasca si mai mult peste hotare!", a scris sambata Iohannis pe Facebook, potrivit Agerpres.

Timisoara este orasul romanesc ales pentru a deveni Capitala Europeana a Culturii in 2021.

Orasul a fost ales de un juriu international de experti delegat de UE. Joi si vineri a avut loc Selectia Finala a oraselor candidate la titlul de "Capitala Europeana a Culturii 2021", orasele Baia Mare, Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara sustinandu-si prezentarile in fata juriului.