Peste o suta de localnici din Voluntari au blocat, luni seara, DN2 pentru ca au ramas fara curent electric, transmit televiziunile de stiri. Oamenii au recurs la aceasta forma de protest dupa ce 3.000 de familii din localitatea ilfoveana Voluntari au ramas fara energie electrica in Ajunul Craciunului. Drumul National 2 pe raza orasului Voluntari este blocat pe ambele sensuri de mers, iar cozile de masini se intind pe cativa kilometri. Politia Rutiera a precizat initial ca nu exista rute ocolitoare, dar ulterior soferii au fost redirectionati pe DN 2A, prin localitatea Stefanesti.

Primarul din Voluntari a declarat ca de o saptamana localnicii primesc lumina doar opt, noua ore pe zi. De altfel, pentru a face economie de curent, edilul a intrerupt iluminatul public.

Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al societatii Electrica a declarat: "Avem doua transformatoare in orasul Voluntari care au cedat din cauza consumului mare de electricitate. Întreruperile sunt cauzate de suprasarcina din retea".